Samtaleterapi

Samtaleterapi

Samtaleterapi er en udbredt og veldokumenteret terapiform, som anvendes i arbejdet med psykiske problemstillinger hos både børn, unge og voksne. Vores forskellige kulturelle og familiemæssige baggrunde, oplevelser og erfaringer gør, at intet menneske er magen til naboen. Derfor findes der mange forskellige former for samtaleterapi afhængig af, hvilken problematik der tages afsæt i.

Fælles for de forskellige for samtaleterapi er, at terapiformen kan aflaste psykisk smerte gennem dialog og deling med en professionel, som møder den enkelte med faglig forståelse, varme og omsorg. Vi er uddannet og trænet inden for forskellige former for samtaleterapi, bl.a. kognitiv terapi (inklusive ACT), mentaliseringsbaseret behandling (en psykodynamisk behandlingsform), Compassion Focussed Therapy, narrativ og kunstterapi samt hypnoterapi (det terapeutiske arbejde med hypnose). I vores arbejde har vi i høj grad fokus på at integrere de forskellige tilgange og den evidensbaserede forskning inden for området for at målrette behandlingen til lige netop jeres behov.

Hvordan kan samtaleterapi hjælpe?

Gennem livet oplever vi alle at have udfordringer, der står i vejen for en selv, og for nogle kan det gavne at tale om deres problemstillinger og deltage i samtaleterapi for at blive guidet til dybere indsigter.

Det kan fx være hjælp til at træffe beslutninger om, hvordan livet skal leves eller hjælp til at opnå større selvbevidsthed. Det kan også være, du kan mærke, at noget er galt, men ikke ved, hvordan du skal handle.

Samtaleterapi er således for alle, der har ondt i livet eller behov for at arbejde med dem selv.